Monday, February 6, 2012

Hong Kong Day 3 ,Part 2

Morning!!! Amaran entry ni banyak gambar and less tulisan k..Tengah cuba untuk kurangkan tulisan sebab bila tengok previous entry semua ala-ala karangan.  So Day 3 Part 2 semestinya Disneyland!! Hoyeahhh!! Seriously I tak tipu lagi.  So have fun reading it and sesiapa yang nak pergi lagi inform I please,  I nak kirim pen Cinderella.   Damn! Menyesal gila tak beli hari tuh.  Nak ajak I pun boleh, nanti I jadi tour guide hehe =)

Tadaaaa...dekat entrance gambar dekat entrance adalah wajib bukan




So Disneyland ni kitorang pergi after balik from Ngong Ping and sadly it was saturday so ramai nya manusia tak payah cakap lah tapi tak ada lah sesak sangat, cuma bila nak beratur tu panjang sikit lah tapi don't worry ada fast pass, meaning before you nak masuk any ride tu ada this machine untuk you masukkan tiket masuk Disneyland tu and nanti akan keluar macam satu tiket with time.  So if you ikut that time you boleh masuk cepat tak payah beratur tapi mostly kitorang beratur je sebab tak kuasa nak kejar sana sini.  For sure korang akan habis pusing satu-satu bahagian kan.

So Disneyland Hong Kong ni terbahagi kepada 5 main tempat.  Masuk-masuk je akan jumpa Main Street USA.






Then you can decide nak pergi mana dulu, ada 4 choices sama ada Tomorrowland, Fantasyland, Toy Story Land and Adventureland.   Kitorang pergi sini dulu ,

 Tomorrowland 

Our first ride please don't under estimate this ride walaupun nampak budak kecik boleh naik










Lepastu semua berkumpul dekat satu tempat untuk tengok parade!














Snow white














Pergi sini pulak lepas tu : Fantasyland

Dekat sini banyak ride untuk budak-budak tapi boleh layan la yang paling best show Mickey Mouse , tak ingat apa nama dia tapi dia ala-ala 3D show.

Ni untuk tengok show Mickey tu.






Sampai Toy Storyland dah nak senja





 Untuk ride ni duduk depan sekali paling tepi and hamek ko sampai bila dah berhenti orang tu tanya "Are you ok?" Sebab dah kelu dekat seat haha




Dekat sini boleh naik boat and boleh naik ala-ala sampan lah kot pergi menyeberang ke tree house, rumah Tarzan tapi gambar tak banyak dekat sini sob..sob..


Baca pasal Tarzan lah konon

The tree house, gambar tak cantik bengang 

If pergi Disneyland ni kena tunggu sampai 8.30 pm tau sebab ms ni ada pertunjukkan bunga api.  Cantik!

 Ni waktu siang

 Dah nak start






video


Seriously memang tak puas and  rasa nak pergi lagi,  hopefully dapat pergi Disneyland  lain yang lebih besar  =) Amin...









No comments:

Post a Comment